08 03 20 – 29 03 20

! Door de Corona-maatregelen werd deze tentoonstelling, na de feestelijke opening op zondag 8 maart, tot nader order gesloten. We houden u op de hoogte van de verdere plannen. Wil u graag een catalogus van de tentoonstelde werken ontvangen, dan kan dat perfect per mail. Contacteer ons gerust, dan doen wij het nodige!

 

                                            

GEORGE MEERTENS WAAR WE ZIJN / WHERE WE ARE

 

 

 

 

Merg, 2020, olieverf op linnen 90 x 80cm

 

 

George Meertens (°1957) studeerde kunstgeschiedenis aan de universiteit van Amsterdam. Van 1976 tot 1981 volgde hij een opleiding aan de Academie voor Beeldende Kunsten Sint Joost in Breda en in Arnhem en Nijmegen volgde hij de opleiding Vaktherapie Beeldend. Hij had solotentoonstellingen in oa. Museum De Pont in Tilburg (2011) en was in 2016 artist in residence in Van Gogh Huis, Zundert. Hij nam deel aan groepstentoonstellingen in Kiev, Kasteel Gaasbeek (B),.. In 2018 nam hij deel aan het 14e International Painting Symposium Mark Rothko Letland.

Over de tentoonstelling ‘WAAR WE ZIJN.’:‘In mijn werk zet ik formele structuren van het schilderen in. Binnen de begrenzing en de vrijheid die het lege doek biedt onderzoek ik het mens zijn. Het organisch gegroeide beeld kan ervaren worden als een concreet sensitieve projectie die uitnodigt tot innerlijke reflectie en gesprek.’

https://www.georgemeertens.com/

 

 

 

WIM NIVAL

 

Hout, 2019, 34 x 29 x 5cm

 

Wim Nival (°1968) leeft en werkt in Gent, België. ‘ In het luisteren naar de dingen ontmoet ik de stilte in mezelf.
Elk werk vormt een oefening om emotie – gedragen door de materialen die ik verzamel en mijn aanvoelen er tegenover – in balans te brengen met de rede – gedragen door reflectie, concept, vorm en techniek.
Wanneer in dit delicate samengaan net beide overstegen worden, en dit evenwicht ook blijft nawerken in het uiteindelijke ‘object’, beschouwt het werk zichzelf als ‘af’, in de hoop dat ook een potentiële toeschouwer iets van deze ervaring (een moment dat zichzelf bevrijdt van zowel verleden als toekomst) kan (her-) beleven

. http://www.wimnival.com/

 

 

 

D’APOSTROF    open vrijdag - zondag van 15u tot 18u of na afspraak

+32 494 534566 Pastoriestraat 59  9800 Meigem  Deinze België