'EN BLANC ET NOIR - pour les degrés chromatiques'

zondag 3 maart 2013  15u    Recital met pianowerk van Claude Debussy

naar aanleiding van RESONANTIES, een samenwerking met beeldend kunstenaar Bruno Van Dijck.

Ter gelegenheid van deze samenwerking realiseerden Bruno Van Dijck en Jan Michiels een speciale editie met 4 etsen ( Bruno Van Dijck )  , 4 CD's ( C.Debussy's pianowerk uitgevoerd door Jan Michiels), en een begeleidende tekst door Peter De Graeve, filosoof en kunstcriticus. 

info bij rubriek PODIUM

 

 'GEISTERSTIMMENIM WALDE'

een muzikale voorstelling met Jan Michiels -piano , Koen Broucke - scenografie en beeld en Piet Van Bockstal - hobo             muziek van Robert Schumann

zaterdag 2 november 2013 20u

info bij rubriek PODIUM

 

Jan Michiels (1966) studeerde bij Abel Matthys en Arie van Lysebeth aan het Koninklijk Conservatorium Brussel. Daarna werkte hij aan de Hochschule der Künste Berlin onder leiding van Hans Leygraf - tijdens zijn Reifeprüfung kreeg hij een bijzondere onderscheiding voor zijn interpretaties van Bartóks Tweede pianoconcerto en Ligetis etudes. In 1988 werd hij Tenuto-lauraat; in 1989 won hij de internationale wedstrijd E.Durlet. In 1991 werd hij laureaat van de Koningin Elisabethwedstrijd. In 1992 werd hem de Cera-prijs voor vertolkers toegekend en voor 1996 werd hij als festivalster binnen het Festival van Vlaanderen gecontracteerd. Momenteel is hij docent piano aan het Koninklijk Conservatorium Brussel, waar hij tevens gedurende acht jaar de klas Hedendaagse Muziek leidde. Jan Michiels treedt regelmatig op als solist of in kamermuziekverband (o.a. in pianoduo met Inge Spinette en met het Prometheus-ensemble) in diverse muziekcentra in Europa en Japan met onder andere dirigenten als Baudo, Boreycko, Edwards, Eötvös, Rahbari, Rundel, Siebens, Stern, Pfaff, Zender, Zagrosek. Zijn recitals zijn opgevat als rituelen van (her)ontdekking via soms onverwachte combinaties van diverse momenten uit de pianoliteratuur van Bach tot vandaag. Naast vele radio-opnames realiseerde hij cd's met werk van onder andere Brahms,Debussy,Bartók,Liszt,Rachmaninov,Ligeti,Kurtág en Goeyvaerts (deze drie laatste componisten hadden veel lof over zijn interpretaties).

 
www.michielsjan.be