Jeroen Baert (°1978) begon na zijn Licentiaatsdiploma in de Psychologie (KULeuven, 2001) een tweede carrière aan het Conservatorium van Gent, waar hij in 2006 afstudeerde als Meester in de Jazz en Lichte Muziek voor viool.


Sinds 2005 geeft hij les viool en ensemble in de Muziekacademies van het Gemeenschapsonderwijs in Antwerpen en Gent (2006),gevolgd door de Kunsthumaniora in Antwerpen (2007).
Jeroen speelde bij het Symfonisch en Filharmonisch Jeugdorkest van Vlaanderen o.l.v. Robert Groslot, speelde ook jarenlang viool, altviool en gitaar bij de Gentse band Sioen (met als hoogtepunten 3 passages op Rock Werchter), speelt nu bij Hannelore Bedert, kowzi, Ensemble Leporello en bal des boiteux, en heeft ook zijn eigen groep met het Pieter en Jeroen Baert Trio.


Sinds 2002 werkte hij ook mee aan zo’n 30 albums en soundtracks van uiteenlopende artiesten zoals Ambrozijn, Magnus, Milow, Peter Vermeersch, Stan Van Samang, Sukilove, Yevgueni, Stef Kamil Carlens en Zita Swoon, en daarnaast speelde hij live ook mee met groepen als Belle and Sebastian (GB), De Laatste Show Band, Isbells, Laïs en Raymond van het Groenewoud.