Yumika Lecluyze begon viool te spelen op 4-jarige leeftijd aan de muziekacademie van Menen. Na het afwerken van haar Hogere Graad in de klas van Paul Klinck studeerde ze verder aan het Koninklijk Conservatorium te Brussel. Ze haalde er haar 'Masterdiploma met onderscheiding' bij Mevr. Ursula Gorniak, alsoook haar Pedagogiediploma, terwijl ze ondertussen een Bachelor in de Kunstwetenschappen en Archeologie haalde.

 

Als freelance violiste speelde ze in tal van klassieke orkesten zoals 'het Symfonieorkest van Vlaanderen',  ´Il Novecento´, ´Chapelle De Lorraine´, ´Brussels Symfonietta´, ´Arc-en-Ciel´ enz... In kwartetbezetting werkte ze mee aan Concert-tounees van Ronny Mosuse, Hooverphonic, Buscemi, Mintzkov, Zita Swoon en Jukebox 2000. Verder werkte ze ook mee aan tal van CD-opnames voor oa Hooverphonic, Savalas, Jasper Steverlinck, Stan Van Samang, Triggerfinger, Barbara Dex, Mira, Tom Helsen ... In september 2010 werd ze als muzikale gast uitgenodigd op de Radio 1 Sessie van 'De Mens'. Yumika trad ook met internationale groepen op, zoals 'Belle & Sebastian', 'The Webb Sisiters' en Efterklang.

 

Naast het spelen is ook lesgeven een echte passie geworden. Yumika specialiseerde zich in het lesgeven aan heel kleine kinderen vanaf 3 jaar en behaalde 4 levels binnen de Suzuki-opleiding. Ze geeft les aan de Academies van Sint-Agatha-Berchem en Vilvoorde en is ook verbonden aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel als Mentor binnen de Pedagogie-afdeling.