concert vrijdag 20 april '18 .  20u

 

LAMI TRIO

Osama Abdulrasol qanun (schootharp) - Lode Vercampt cello - Helena Schoeters zang

 

  

Trio Lami brengt voor u ‘Babel’, een programma waarin verschillende muzikale talen en stijlen versmelten tot die ene taal, die iedereen begrijpt. Composities van Osama Abdulrasol worden afgewisseld door klassieke Franse melodieën of traditionele stukken. Trio Lami creëert er ongemerkt een nieuwe muzikale wereld mee, waar grenzen wegvallen en verschillen onbelangrijk worden. Een muzikale wereld waarin iedereen zich graag laat onderdompelen.

Als er iets dit ensemble kenmerkt, dan is het dat ze niet in een vakje te plaatsen zijn: 2 muzikanten en een zangeres, komende uit verschillende windstreken, en verschillende muzikale milieus. Qanunspeler Osama Abdulrasol mag dan met zijn voeten in het zand van het oude Babylon (Irak) staan, maar in zijn hoofd vlecht hij invloeden uit de hele wereld tot nieuwe universele melodieën. Op zijn prachtige instrument tovert hij moeiteloos de sfeer van duizend en een nacht tevoorschijn.

De cello van Lode Vercampt is dan weer verankerd in de Westvlaamse klei en als virtuoos speelt hij alles van klassiek tot hedendaags en jazz.

Zangeres Helena Schoeters brengt, als geboren en getogen Vlaamse, zowel Spaanse slaapliedjes, oud-Franse teksten als Arabische soefigedichten. Op een unieke manier vermengt ze klassieke en traditionele elementen in haar manier van zingen, wat haar tot de ideale vertolker maakt van Osama's composities.

 

in € 12 add € 15  beperkte plaatsen, graag tijdig reserveren info@dapostrof.be of 0494 534566